Egyedül voltam az albergue szobámban, addig alhattam, ameddig nem szégyelltem. 12-kor kellett kicuccolni, kb. 10-kor elindultam sétafikálni. Semmi dolgom.

Nem megyek sehova. Nincs cél. Maradnak a berögződött rutinok. Cafe con leche. :)

Elmentem jegyet venni. Megkérdeztem a bárban a srácot, mennyi idő alatt jutok el gyalog az állomásra. Egy órát mondott. 15 perces séta volt, biztos gyakran gyalogol. Megvettem a jegyet Barcelonába. Aztán dokumentáltam a Szt Márk teret.

Bementem megint a Katedrálisba, csináltam fényképet ott, ahol ki volt írva, hogy nem szabad. Csak ott.

Majd bekattantam, hogy tartozom annyival kalandokért, hogy elmegyek a rendőrségre és feljelentést teszek a szatír ellen. Elmentem. 15 perc alatt sikerült találniuk valakit aki valamennyire ért angolul. Elhadartam. Aztán elmondtam lassabban. Végighallgattak, majd azt mondta a tag, h nem tud mit tenni, az másik körzethez tartozik.

Imádom őket, de ez a rendszer így elég működésképtelennek látszik.. bármit akar az ember elintézni, ahhoz 3x annyi enegia kell, mert mindenre tesznek. Ami sok esetben előny, hisz ugyanúgy nem izgatja őket ha éjfélkor becsöngetsz idegenként, vagy hajnali 6-kor kelted őket. Nem baj, megtettem az ügyért azt, amit tudtam, elrohantam az albergue-be, kicuccoktam, és uzsgyi a buszvégállomás. Buszra föl, kezdődhet a buszkirándulás.

14-kor indul a busz, és 7-8 körül ér be Barcelonába.

Arzuába 47 perc alatt ért a busz, de mégsem, ez A Coruna volt. :) Egy utolsó pillantás az óceánra, kellemes meglepetés. :)

Telnek, múlnak az órák, próbálom belőni hol vagyunk. Az Alsa annyira kedves, hogy minden megállónál mindenkit felébreszt, és kihajja a népet a saját maga üzemeltetett vendéglátó ipari egységbe.

Hajnali 3-kor fél órás szünetet tartottunk. Mikor máskor?

Az kattog a fejemben, milyen jó ez a környezetvédelmi alibi. Adok magamnak 2,5 napot megérkezni. Nincs repülő, száguldás, nem olyan hirtelen jön a vége, mint egy villanás, amiről csak rémlik hogy láttad de nem vagy biztos benne. Visszafelé robog a busz, néha bevillan egy-egy kép, hol mi történt.

15 óra Barcelonáig. 21 nap gyaloglás 15 óra alatt busszal. 1,5 óra repülővel. De kinek kell a sebesség, mikor a lényeget csak egy hullócsillagnak látod, amiről tudni véled, hogy elmulasztottad?