Mivel lekéstem a buszt ezen a szörnyű helyen, van időm írni a buszpályaudvaron. Kinyomoztam, a terveimmel ellentétben nem tudok majd buszozni, ha nem bírom tovább, mert nincs arra semmi, szóval ma is jöhet a 40 kili.

Az utolsó napok rohanósak. Ha eljutok ma Sobradoba - remélem a lábaim velem tudnak tartani - akkor ott kell aludnom, nem ahogy terveztem, hogy átbuszozom Arzua-ba. Mindegy. Itt sem tartanak fenn információt a buszpályaudvaron. A bárban a pultos viszont segít a menetrenddel kapcsolatban, jegyet meg a buszon lehet venni. Ilyen a legtöbb helyen ebben az országban. Gondolom a 20%-os munkanélküliség it is megmutatkozik, a jegyeladókat elsőként küldhették haza az állomásokról, a báros meg mindent tud...

A Villalba-Baamonde 20 km-es buszút gyorsan elröppen, és kezdődik a gyaloglás. Kb. ilyen volt a vidék:

Rengeted videót csináltam, biztos bepánikoltam hogy mindjárt vége lesz. Miráz-ba dél körül értem csak, itt elköltöttem a kis ebédemet. Ebből is látszik hogy az út alatt kb. az volt a fejemben, hogy ennem kell, meg innom kell, meg aludnom kell. Ennyi. Ja, meg erősnek kell lennem. Ezt el is felejtettem. Tehát egy kis beszámoló Miraz-ból:

Szóval leesett miért mondták hogy nincsen busz. Mert autó, illetve út se nagyon. Én meg vonatot kérdezgettem az állomáson. A kis naíva. Egy néni spanyolul mosolyogva magyarázta hogy késő van, és felújítják a szállást, így tovább kell mennem. A pihi után nagyon vicces dologra bukkantam az úton. TAXI hirdetés. Út nincs, taxi van, kifejezetten zarándokoknak. Fincsi. :)

17.40-kor láttam meg a Sobrado táblát. Neeeeee. Nyaf.

19.20-ra értem Sobredo-ba. 

A szállás a főtér melletti kolostorban van, mellette egy csuda templom. Ősi, egekbe törő, olyan mintha egy rajzfilmből jelent volna meg, növények telepedtek a kövekre. Olyan volt, hogy még rám is hatással volt, szóval volt benne kakaó. A kolostorhoz csuda kerengő meg barát is tartozott, aki elkérte a zarándok igazolványomat és eltűnt. Bizalmatlan voltam, miért nézegeti, miért ment el és vitte magával? Rossz arcú vagyok? Hm. Közben arra gondoltam milyen fura hogy ennyi nyugi és zöldség és zöldesség után is negatív dolgokat feltételezek egy (rosszarcú) csuhásról.

Bejutottam, lepakoltam, és elindultam koszosan vásárolni, be ne zárjon a bolt. A csuda gyönyörű kisváros helyi abc-jébe házi tojást hozott épp egy hölgy. Szeretnék otthon a Lidl-ben házi tojást venni. :)  Ekkor esett le hogy folyamatosan eszem. Ma megettem az 1l szójatejet, egy kg mandarint, egy fél avokádót kenyérrel, majd egy nagy adag salátát: avokádó, pardicsom, sali, tonhal. Napok óta nem vagyok éhes. Enniennienneienni. Mosás. Szunya.

A holnapi az utolsó nap.