Forró csoki illata, szelíd papagájok, párolgó dzsungel, ezzel kezdődött a ma.

Korán ébredek, lemegyek a fürdőhelyre a vízeséshez. Megpróbálom magamba szívni ezt az álmot, hogy valóságként éljem meg, de nem sikerül, annyira intenzívek az ingerek hogy nem tudom felfogni.

Mire visszaérek a táborhelyre a nap is elkezd sütni, és 2 barátságos papagájt próbálok lencsevégre kapni a WC-nél. Wilson kávéval és forró csokival kínál mosolyogva. (egy újabb jele hogy a paradicsomban vagyok) Készül a reggeli: sárgadinnye és papaya, majd rántotta kenyérrel. Nyami. Az egyik papagáj majdnem beleszáll a tojásba.


szólj hozzá: 5. nap: Ébredés a táborban

Aztán fotózom Juditot a függőhídon, és mikor a nap sugarai elérik a növényeket, elkezd minden párologni. Mintha füstölne a dzsungel. A papagájok hangoskodnak, miközben a falubeliek előkészítik a lovakat. Két gyerkőc is lakik itt, gyönyörűek, és az ember csodálkozik, hogy lehet így élni.

 

Az iskola minimum fél egy óra gyalog vagy lóval, és senki más nincs itt, csak a sok turista, akikkel kedvesnek kell lenni. Mindig hagyják, hogy lefényképezd őket, amiért hálás vagyok, de nem akarom tudni, miért. Mert felbukkan az emberben a felelősség kérdése, azért mert én gazdagnak számítok ezen a helyen, és minden embert gyönyörűnek látok, van-e jogom lefotózni őket? Belemászom az arcukba? Remélem legalább ők bölcsek és helyén tudják kezelni a dolgot, ha már nekem nem megy. Aztán persze összeáll a kép, ahogy Judit elkezd beszélgetni az egyik hely bácsival, aki örül, hogy beszélgethet, és mesél, mesél. Elmeséli neki például, mikor egy nagykövettel csíptek be egyik este. Mert ez küldönleges alkalom, hisz a nagy emberek helikopterrel mennek fel az Elveszett Városba. Tehát azon is múlik, hogy zaklatás-e a jelenléted, hogy mennyire tudsz kapcsolódni a helyiekhez, meg tudsz szólalni például az anyanyelvükön.

Aztán fotózom Juditot a függőhídon, és mikor a nap sugarai elérik a növényeket, elkezd minden párologni. Mintha füstölne a dzsungel.

Majd elindulunk a hőségben. Hegymenet, páratartalom 80%. És eszembe jut, miért nem kell ide esőkabát. Ha esik is, kb annyira lehetsz vizes, mint amennyire egyébként is leizzadsz. Viszont a levegő nem hűl le az esőtől.