Kivételesen ma fel tudtam kelni, és csak a francia bácsi ment el előttem. Az első albergue 25 km-re volt, és 2 előtt értem oda, még nyitva találtam egy boltot! Bedobtam 4 db banános joghurtot ebédre, csak utána olvastam el hogy csak aroma meg színezék van benne.. Innen akartam buszozni, vagy vonatozni, de a vonat 5 körül ért volna be, pedig a Gihon-i alberges azt mondta nagyon gyakran jár ezen a vidéken, a busznál meg nem volt semmi kiírás. Szóval lefényképeztem szépen a vonat menetrendet, hogy legközelebb ne járjak pórul mert hiszek a helyi mendemondáknak. :) Persze ha vártam volna nyugodtan 20 percet akkor jött volna a busz..

Így mentem gyalog, a hőségben plusz 15 km-t, kb. 6 körül értem ide, ahol találkoztam a spanyol rohanós lánnyal.

A lánnyal egy helyről indultunk, csak ő okosabb volt, beült az előző elbergue mellett ebédelni, és megkérdezte a helyieket a buszmenetrendről. Majd szépen megvárta és nyugiban beért. Én eltévedtem, bepácolódtam, teljesen hullára gyalogoltam magam.

Mielőtt beértem az albergue-be, be tudtam vásárolni, megkaptam a napi szójatej adagomat (jól rászoktattak) meg az avokádómat, amit 2 napja próbáltam beszerezni. Megvan az új menü, avokádós kenyér paradicsommal, előételnek narancs. :) Reggelire narancs, utána szójatej. Majd ha megéhezem, avokádós kenyér. Nyam. És minden spanyol áru. Nyam.

Elugrottam Luarcába, ott volt net, megvettem a buszjegyet hazafelé, és ki is tudtam nyomtatni! Szval hazajutok. :) Utána mentem óceánozni, de csak a kezemet tudtam beledugni, itt nincs strand, vagy kikötő, hasonló mint az előző cuki falu, csak kevésbé turisztikai célpont. Cudillero rózsaszínes szivárványos életérzésű, Luarca meg kicsit szürkébb. Benéztem egy lakásba a csuda tengerparti halászfaluban, a konyhába láttam be, elég csöves volt.. Ez megint az az eset hogy nem jut minden spanyol birkának óreánparti kilátás..

Mikor a jegyzetet írtam, teát kortyolgattam az albergue teraszán, a lábamant felpolcoltam, totál kimerültek szegénykéim. Azt hiszem, ez már a limiten túl van. Már nem fáj az achillesem, csak a talpam lüktet, a lábam vörös a kiütésektől amit a meleg okoz. De nem pihenni jöttünk, remélem még egy hét strapát kibírnak.