Kezdem kicsit nevetségesenk érezni hogy minden napot azzal kezdtünk, hogy elterveztük mit szeretnénk, aztán meg szinte sosem az történt. Vajon az életben is így megy? A camino is az élet része, nem?

17 kilométer a mai adag, labkímélés gyanánt, a cél Sebrayu, ahol 3 Euro a szállás. Gyorsan megérkeztünk, és megkérdeztük hogy hol a bolt, szertnénk kenyeret venni. A néni mosolygott, heti egyszer jön föl egy autó ami a helyi abc-nek felel meg. Kocsma nincs. (Otthon elképzelhetetlen hogy egy településen ne legyen kocsma.) Tehát irány tovább, a kecses nevű Villaviciosa-ba. Legalább két órát gyalogoltunk, és nagyon ki voltunk tikkadva. Ez is a baj a tervekkel, ha azt tervezem hogy 10 km-t megyek és 20-at kell, akkor 10 után szenvedés van.

Mindenesetre megérkeztünk a helyre, ahol nagyon gyorsan kiderült, hogy nincsen albergue. Hm. A legközelebbi 12 km-re van. DE: a helyi hotelnek van zarándokok számára ajánlata, 15 Euro/fő. Így egy csili vili rózsaszín szobát vettünk ki. Antik bútorok, tiszta ágy, tiszta ágynemű! Festmények, fésülködő asztal, szappan!!!! Hajszárító. Ez a földi mennyország. :) Lakni is kellemes lenne itt. A tegnapi körülményekhez és egyébként a tipikus zarándok szállásokhoz képest is luxus. Amit szeretünk. :)

Sajnos kép nem készült, csak ez az egy a szálló előtt.

Elmentünk bevásárolni, és becsempésztük a szobába a műzliszeleteinket, egy üveg bort, szójatejet, kenyeret, narancsot.

Még reggelit is kaptunk, lekváros toast és tejes kávé. Az étel nem volt túl tápláló, de a családi étterem varázslatos hangulata miatt megérte elhúzni a kávézást. Mikor kikérdeztük a recepciós hölgyet, hogyna jutunk tovább, mert a holnapi táv felét busszal akartuk megtenni, azt magyarázta hogy a zarndokok számára a busz mikor indul. ?? Micsoda? Zarándokoknak busz? Ez egy kicsit önellentmondás.. Mindenesetre nem tűnt annyira annak, mert volt a szállóban még egy zarándok páros, akiknek a bakancsa nem volt poros, és ide is busszal jöttek, innen is busszal mennek. Fura.

Csodás volt a bormámoros álom egy tiszta ágyban és szobában.

A mai móka fentről, bár az útvonalban nem vagyok biztos: